Just another WordPress.com site

Duidingen

Het teken op de cusp van een huis geeft aan hoe je vorm geeft aan dat betreffende levensgebied. De huiscusp is het handvat, het teken geeft de algemene sfeer aan van het betreffende huis. Planeten in een huis staan geven informatie over karaktereigenschappen die zich op dat vlak, dat levensgebied uiten. Planeten drukken zich uit conform het teken waar ze in staan, wat een ander teken kan zijn dan het teken wat op de huiscusp staat. Je ziet dan twee verschillende houdingen ten aanzien van dat levensgebied.

Onderschepte tekens.

Met het teken ram op het MC (cusp^10) en tweelingen op cusp 11, is het teken stier onderschept in het 10e huis. Onderschepte tekens zitten onder de oppervlakte, je hebt het gevoel er geen controle over of grip op te hebben, want je hebt er geen handvat voor. Onderschepte tekens worden veelal als een ‘onhandelbare’ eigenschap ervaren.

In bovengenoemd voorbeeld wordt het teken stier als zodanig ervaren. Met de assertieve en energieke teken ram op 10 heb je de behoefte om beroepsmatig ‘je mannetje te staan’. Je ambieert een zelfstandige, indernemende functie, want je bent niet zo dol op overleg of samenwerking.

Onder de oppervlakte sluimert het rustige en op zekerheid gestelde teken stier. Die wil geen snelle, risicovolle of impulsieve baan, maar rustig een nachtje kunnen slapen over een belangrijke beslissing en zeker zijn van een vast inkomen. De eigenschappen van het teken stier sluimeren onder de oppervlakte en kunnen als ‘lastig’ of ‘oncontroleerbaar’ worden ervaren. Je bent slagvaardig en initiatiefrijk op maatschappelijk vlak, maar met wat vlagen zul je traag en behoudend zijn.

Staan er ook planeten in het onderschetpte teken, dan zullen die ook als ‘vervelend’ of moeilijk te uiten worden ervaren. Je voelt die eigenschap dan wel in jezelf, maar kunt er niet goed mee uit de voeten. Wanneer onderschepte tekens en planeten geaccepteerd worden van eigenschap van jezelf kun je leren er grip op te krijgen.

Advertenties

2 Reacties

 1. Vevina, ik zat hier even te lezen… ik vind het reuze interessant… ik ben een Stier van sterrebeeld, dus…. misschien wil je daar niets mee te maken hebben….

  Bedankt voor je bezoek aan Studio 56…

  Agnès

  januari 23, 2011 om 5:15 pm

 2. Dank je jawel altijd interessant Stiertje 🙂
  Er gaat nog veel meer komen, ik was net met een nieuwe blog bezig, en als ge vragen hebt moogt ge ze steeds stellen, ik probeer er op te antwoorden
  Vevina

  januari 23, 2011 om 6:08 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s